Blogs

Wat is letselschade?

Jikke Stappaerts-Zijlmans 13-11-2020

Niet voor iedereen is altijd duidelijk wat wel en geen letselschade is. Wanneer is er sprake van letselschade waarvoor u een letselschade advocaat kunt inschakelen?Bij alleen voertuigschade spreken we van zaakschade. Niet van letselschade. Hetzelfde…

Lees verder

Welke letselschade richtlijnen zijn er?

Jikke Stappaerts-Zijlmans 19-10-2020

Elke letselschadezaak begint met het aansprakelijk stellen van de wederpartij. Als de aansprakelijkheid vervolgens wordt erkend of vastgesteld, kan de schade (meestal met de verzekeraar van de aansprakelijke partij) worden geregeld. Het slachtoffer krijgt dan…

Lees verder

Gedragscode behandeling letselschade

Jikke Stappaerts-Zijlmans 08-10-2020

Mijn cliënten vragen zich regelmatig af aan welke gedragsregels Nederlandse particuliere verzekeraars zich moeten houden in letselschadezaken.Met enige regelmaat wordt er een uitzending van een TV-programma gewijd aan letselschadezaken. Het gaat dan over zaken die…

Lees verder

Wat als mijn werknemer door een ongeval arbeidsongeschikt is?

Jikke Stappaerts-Zijlmans 21-09-2020

Je hoort net dat je werknemer een ongeval heeft gehad. En hij heeft daarbij ernstig letsel opgelopen. Je gedachten gaan uiteraard uit naar hem en zijn gezin. Maar op enig moment onvermijdelijk ook naar de…

Lees verder

Affectieschade: vergoeding van het verdriet om een naaste

Jikke Stappaerts-Zijlmans 27-08-2020

Als iemand door een verkeersongeval, bedrijfsongeval, medische fout of misdrijf ernstig letsel oploopt, zijn de gevolgen vaak niet alleen groot voor diegene zelf maar ook voor diens naasten. Ook die hebben veel verdriet omdat zij…

Lees verder

Uitbetaling van letselschade via het Waarborgfonds Motorverkeer

Daan Andries 13-08-2020

Het Waarborgfonds Motorverkeer is vaak niet bekend. Dit is zonde. Hierdoor denkt men soms ten onrechte geen schadevergoeding te kunnen krijgen. Daarom in dit blog aandacht voor het Waarborgfonds.Voorwaarden voor uitbetaling letselschadeWanneer kunt u bij…

Lees verder

Nieuwe uitspraak van het Europese Hof over vrije advocaatkeuze

Lisette van den Muyzenberg-van Zoelen 07-07-2020

Recent heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie een uitspraak gedaan. Een uitspraak over het recht op vrije advocaatkeuze. In de Wet op het financieel toezicht staat een artikel over de vrije advocaatkeuze. Dit…

Lees verder

Van je familie moet je het hebben

Daan Andries 29-05-2020

In Nederland hebben we ruim 20 miljoen fietsen. Samen fietsen we daarmee zo’n 15 miljard kilometer per jaar. Dat is ruim 880 kilometer per persoon. Conclusie: we fietsen wat af. Het is dus niet zo…

Lees verder

Welke deskundigen worden er (vaak) ingeschakeld in een letselschadezaak?

Jikke Stappaerts-Zijlmans 07-04-2020

Wij zijn er om de gevolgen van bijvoorbeeld een verkeersongeval te beperken. Daarnaast verhalen wij de letselschade op de aansprakelijke partij. Hiervoor doen wij vaak een beroep op de volgende deskundigen: een medisch adviseureen arbeidsdeskundigeeen casemanager een…

Lees verder

De uitbetaling van letselschade en belastingen

Jikke Stappaerts-Zijlmans 17-03-2020

Op 14 november 2018 dienden Tweede Kamerleden Leijten en Lodders een motie in. Een motie over letselschade vergoedingen. Zij constateerden dat ontvangers van een schadevergoeding in onzekerheid kunnen zitten over belastingclaims. Die onzekerheid kan meerdere…

Lees verder