Helaas leidt een verkeersongeval of arbeidsongeval vaak tot één of meerdere botbreuken. Het gaat dan vaak om:
Maar ook botbreuken in de schouder, elleboog, knie, heupen of bekken komen helaas regelmatig voor. Heeft u een botbreuk opgelopen en is het niet uw schuld? Dan kunt u de veroorzaker aansprakelijk stellen en een schadevergoeding eisen. Wij helpen u hier graag bij.
Bel 040-369 0 169 of mail naar info@bewustlsa.nl.
In het beste geval gaat het om een eenvoudige botbreuk. Regelmatig zien we echter ook complexe breuken die doorlopen in gewrichten. Soms betreft het zelfs verbrijzelde ledematen. In dat laatste geval is in uitzonderlijke situaties nog wel eens een amputatie noodzakelijk.
Bij complexe botbreuken is er vrijwel altijd een operatie nodig en wordt er vaak osteosynthesemateriaal geplaatst, zoals:
Als dit materiaal later geen klachten (irritatie) geeft, kan het blijven zitten. Het materiaal wordt echter ook regelmatig na enige tijd verwijderd, omdat mensen er last van hebben. Dit levert dan weer een extra operatie op.
Het herstel van botbreuken kan lang duren. Dit is zeker het geval als er meerdere botbreuken in verschillende lichaamsdelen zijn opgelopen. Er zijn dan vaak meerdere operaties nodig om de botten weer goed te zetten en soms later ook weer om pinnen, schroeven en plaatjes te verwijderen.
Vaak is ook een klinische of poliklinische revalidatie noodzakelijk om de ledematen weer goed te leren gebruiken.
Bij complexe botbreuken is er vrijwel altijd sprake van blijvend letsel. Mensen zullen dan altijd beperkingen houden bij bijvoorbeeld:
Daarnaast moet vrijwel altijd rekening worden gehouden met risico’s voor de toekomst, zoals:
U doet er dus goed aan om u te laten bijstaan door een gespecialiseerde letselschadeadvocaat.
Heeft u één of meerdere botbreuken opgelopen door een verkeersongeval of bedrijfsongeval? Neem dan contact met ons op.